Delikatne placuszki z cukinii

  • 04.08.2016, 09:33
  • Olimpia Davies
Delikatne placuszki z cukinii Olimpia Davies
Pewnie sobie pomyślicie jak placki z cukinii mogą być delikatne? Raczej kojarzą nam się z opływającymi olejem plackami, za którymi wielu z nas nie przepada. Mam dla Was bardzo dobrą nowinę.

Pewnie sobie pomyślicie jak placki z cukinii mogą być delikatne? Raczej kojarzą nam się z opływającymi olejem plackami, za którymi wielu z nas nie przepada. Mam dla Was bardzo dobrą nowinę. Mam przepis dzięki któremu, ja będę jadła placuszki z cukinii bardzo często:-),i ręczę Wam, że jeśli przepis wypróbujecie to również będziecie je jeść częściej:-). Placki są leciutkie jak chmurka, dzięki ubitym białkom. Bazyliowa śmietanka sprawia, że danie jest orzeźwiające a parmezan i orzeszki pini nadają mu wyjątkowości i ciekawej palety smakowej. Do smażenia użyłam oliwy z orzechów pini, która dodatkowo wzbogaca smakowo placuszki.
Serdecznie zapraszam na przepis:-)

Składniki na 8 małych placuszków:


1 cukinia, umyta
1 łyżeczka soli morskiej
białka z 2 jajek
2 łyżki mąki kukurydzianej
świeżo zmielony pieprz
5 łyżek oliwy z orzechów pini
3 łyżki prażonych orzeszków pini
5 łyżek startego parmezanu


Składniki na bazyliową śmietankę:
125 ml kwaśnej śmietany 18%
15 g świeżej bazylii
sól i pieprz do smaku

cały przepis znajduje się na stronie pomyslowepieczenie.blogspot.co.uk

Olimpia Davies

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.


Pozostałe