Tylko sprawdzone składniki wysokiej jakości!
Bazą do sosu są pomidory Pelatti z Włoch. Do tak wyszykowanej podstawy dodajemy w Zapiekankarnii składniki niezwykle wysokiej jakości w różnych wariantach. Większość z nich pochodzi z Włoch, co wpływa niebagatelnie na efekt końcowy w ustach naszych klientów. Warzywa do naszej pizzy pochodzą natomiast od polskich sprawdzonych hodowców i są starannie wyselekcjonowane. Zadbaliśmy w naszym menu, aby absolutnie każdy znalazł tam swój wyjątkowy smak pizzy. Miłośnicy pikantniejszych wrażeń znajdą u nas sporo propozycji w różnych konfiguracjach. Tak samo wegetarianie oraz weganie. Jeśli natomiast są Państwo miłośnikami mięsnych przyjemności, to z pewnością docenicie Państwo różne pizze z dodatkiem kiełbasy nduja, salami, salami spinata, chorizo, szarpanej wieprzowiny, szarpanej wołowiny, polskiej kiełbasy, czy aromatycznego boczku i kabanosa. A może lubicie Państwo sery na pizzy? Proszę bardzo – gorgonzola, mozzarella, cheddar, feta, czy grana padano na pewno spełnią Państwa oczekiwania w tej materii.
Pozwól się zaskoczyć niespotykanymi smakami!
Jeśli nie zwykła cebula, to może warto spróbować na pizzy w Zapiekankarnii karmelizowanej czerwonej cebuli. Koneserzy krewetek będący u nas pierwszy raz mogą być nieco zdumieni sporymi rozmiarami tych używanych przez nas owoców morza, ale również ich fantastycznym smakiem. Jeśli wydaje się Państwu, że nic już Państwa w świecie pizzy nie zaskoczy, to śpieszymy powiadomić, że serwujemy również pizzę z dodatkiem gruszki. „Gruszkowa” składa się z mozzarelli, gorgonzoli, gruszki, rukoli, sera grana padano i z… orzechów włoskich. Inną z naszych oryginalnych pozycji jest uwielbiana przez rzeszę naszych klientów pizza Cheesestake – sos pomidorowy, mozzarella, cieniutko krojony antrykot wołowy, papryka, cebula oraz wyśmienity i gorący sos serowy. Niekwestionowanym bestsellerem wciąż pozostaje pizza „Speciale” – to kompozycja z mozzarellą, salami spinata piccante, mozzarellą di bufala oraz świeżą bazylią.
Mnogość pozycji pizz w naszym lokalu sprawi, że absolutnie każdy znajdzie swoje wymarzone smaki. My Polacy mamy to do siebie, że lubimy nieraz ubogacić dodatkowo swoje pizze dodając do nich sosy. W tej materii również w naszym lokalu w Zielonej Górze wychodzimy frontem do klienta oferując 12 sosów oraz 3 różne oliwy. Wśród sosów warto wspomnieć o sriracha mayo, mango mayo oraz domowym sosie „Big Mac”. Są bardzo często wybierane przez klientów i nie bez powodu. Oliwy pietruszkowa, czosnkowa i chilli również mają swoje szerokie grono odbiorców pragnących jeszcze bardziej podkręcić i tak już wspaniały smak naszej pizzy. Warto przy tym wspomnieć, że do każdej pizzy w Zapiekankarnii dodajemy gratis wybrany sos lub oliwę.
Doświadczenie i pasja
Nasza rzymska pizza z lokalu Zapiekankarnia w Zielonej Górze zadowoli każde najbardziej wybredne podniebienie. Składa się na to nasze doświadczenie w tej materii, ale również składniki na które Zapiekankarnia kładzie ogromny nacisk. Wszystko co znajdzie się na naszej pizzy jest przez nas ściśle i na bieżąco selekcjonowane, ponieważ zdajemy sobie sprawę z renomy, jaką dzięki naszym zadowolonym klientom i pasji do gastronomii udało nam się przez te lata uzyskać. Smak naszej pizzy, który udało się nam się wypracować jest naszą wielką dumą i satysfakcją. Serdecznie zapraszamy wspaniałą rzymską ucztę!