Bardzo długo szukałam idealnego przepisu i bardzo mi zależało na takim, w którym używa się domowego biszkopta. Jakoś kupne lady fingers nigdy do mnie nie przemawiały a w dodatku jestem fanką pewnego biszkopta klik i bardzo chciałam go użyć:-). W tym poście pojawią się więc dwa przepisy
jeden to będzie przepis na biszkopt rzucany:-), a drugi na tiramisu. Jak dla mnie, to właśnie tiramisu jest idealne, wilgotne, nie za słodkie ze wspaniale wyważoną nutka kawowa. Nawet moja siostra, która nie lubi kawy przyznała, ze ciasto jest pyszne:-), a jak dla mnie to bardzo duży komplement:-). Polecam!
Składniki na biszkopt rzucany do tortownicy 20-22 cm:
5 jajek
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
cały przepis dostępny pod linkiem tutaj
Napisz komentarz
Komentarze